
SPRAWOZDANIE Z DYSTRYBUCJI ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
PODPROGRAM 2017
CZAS REALIZACJI : SIERPIEŃ 2017 R. – CZERWIEC 2018 R.
I. Pomocą żywnością objęliśmy 3.106 osób, w tym:
- 1.591 kobiet
- 1.515 mężczyzn
II. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 13.800,00 kg groszku z marchewką
- 13.800,00 kg fasoli białej
- 6.144,00 kg koncentratu pomidorowego
- 3.780,00 kg buraczków wiórków
- 5.148,00 kg powideł śliwkowych
- 15.680,00 kg makaronu jajecznego
- 1.680,00 kg makaronu kukurydzianego bezglutenowego
- 13.600,00 kg ryżu białego
- 7.128,00 kg kaszy gryczanej
- 2.040,00 kg herbatników maślanych
- 24.480,00 l mleka UHT
- 8.500,00 kg sera podpuszczkowego dojrzewającego
- 10.368,00 kg szynki drobiowej
- 7.257,60 kg szynki wieprzowej mielonej
- 1.996,80 kg pasztetu wieprzowego
- 1.296,00 kg kabanosów wieprzowych
- 5.997,60 kg filetu z makreli w oleju
- 13.680,00 kg cukru białego
- 1.382,40 kg miodu nektarowego wielokwiatowego
- 13.770,00 l oleju rzepakowego
- 5.875,20 kg gulaszu wieprzowego z warzywami
Przekazaliśmy łącznie 14.160 paczek żywnościowych.
III. Wartość udzielonej pomocy wyniosła 880.947,93 zł.
IV. Dystrybucję w/w artykułów spożywczych prowadziły niżej wymienione zarządy terenowe PKPS:
L.p.
|
Zarząd terenowy PKPS
|
Ilość ogółem art. spożywczych przekazanych osobom potrzebującym
|
Liczba osób , którym przekazano art. spożywcze
|
1.
|
Zarząd Miejski PKPS w Czarnkowie
|
13.064,76 kg/l
|
237
|
2.
|
Zarząd Powiatowy PKPS w Gostyniu
|
13.064,76 kg/l
|
220
|
3.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Grodzisku Wlkp.
|
14.593,78 kg/l
|
225
|
4.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Kostrzynie
|
12.081,26 kg/l
|
200
|
5.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Kórniku
|
35.200,68 kg/l
|
665
|
6.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Nowym Mieście n/Wartą
|
19.837,12 kg/l
|
354
|
7.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Sierakowie
|
7.483,34 kg/l
|
115
|
8.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Swarzędzu
|
19.837,12 kg/l
|
350
|
9.
|
Zarząd Powiatowy PKPS w Turku
|
25.002,80 kg/l
|
440
|
10.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS we Wronkach
|
17.237,98 kg/l
|
300
|
|
OGÓŁEM
|
177.403,60 kg/l
|
3.106
|
V. W Podprogramie 2017 realizowaliśmy działania towarzyszące mające na celu włączenie osób doświadczających deprywacji materialnej w funkcjonowanie społeczności lokalnej poprzez zajęcia aktywizujące. Ich realizacją przebiegała następująco:
Rodzaj działań
|
Liczba przeprowadzonych działań
|
Liczba osób objętych działaniem
|
Warsztaty ekonomiczne
|
5
|
105
|
Warsztaty dietetyczne
|
12
|
228
|
OGÓŁEM
|
17
|
333
|
Szczegółowe informacje na temat przeprowadzonych działań towarzyszących znajdują się w zakładce FEAD zadania towarzyszące 2017 – inf. o zadaniach towarzyszących. |