
SPRAWOZDANIE Z DYSTRYBUCJI ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
PODPROGRAM 2018
CZAS REALIZACJI : SIERPIEŃ 2018 R. – CZERWIEC 2019 R.
I. Pomocą żywnością objęliśmy 2.828 osób, w tym:
- 1.522 kobiety
- 1.306 mężczyzn
II. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 10.200,00 kg groszku z marchewką
- 10.200,00 kg fasoli białej
- 4.608,00 kg koncentratu pomidorowego
- 2.940,00 kg buraczków wiórków
- 5.148,00 kg powideł śliwkowych
- 12.880,00 kg makaronu jajecznego
- 1.120,00 kg makaronu kukurydzianego bezglutenowego
- 8.800,00 kg ryżu białego
- 3.888,00 kg kaszy gryczanej
- 2.380,00 kg herbatników maślanych
- 19.440,00 l mleka UHT
- 6.500,00 kg sera podpuszczkowego dojrzewającego
- 8.294,40 kg szynki drobiowej
- 5.702,40 kg szynki wieprzowej mielonej
- 1.996,80 kg pasztetu wieprzowego
- 1.036,80 kg kabanosów wieprzowych
- 4.896,00 kg filetu z makreli w oleju
- 11.520,00 kg cukru białego
- 1.036,80 kg miodu nektarowego wielokwiatowego
- 11.340,00 l oleju rzepakowego
- 4.406,40 kg gołąbków w sosie pomidorowym
Przekazaliśmy łącznie 8.955 paczek żywnościowych.
III. Wartość udzielonej pomocy wyniosła 686.864,73 zł.
IV. Dystrybucję w/w artykułów spożywczych prowadziły niżej wymienione zarządy terenowe PKPS:
L.p.
|
Zarząd terenowy PKPS
|
Ilość ogółem art. spożywczych przekazanych osobom potrzebującym
|
Liczba osób , którym przekazano art. spożywcze
|
1.
|
Zarząd Powiatowy PKPS w Gostyniu
|
12.655,52 kg/l
|
250
|
2.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Grodzisku Wlkp.
|
5.316,16 kg/l
|
103
|
3.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS
w Kostrzynie
|
12.665,52 kg/l
|
250
|
4.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Kórniku
|
24.984,96 kg/l
|
639
|
5.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Nowym Mieście n/Wartą
|
17.563,28 kg/l
|
360
|
6.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Sierakowie
|
7.330,78 kg/l
|
141
|
7.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS w Swarzędzu
|
17.555,28 kg/l
|
350
|
8.
|
Zarząd Powiatowy PKPS w Turku
|
24.984,96 kg/l
|
435
|
9.
|
Zarząd Miejsko-Gminny PKPS we Wronkach
|
15.277,14 kg/l
|
300
|
|
OGÓŁEM
|
138.333,60 kg/l
|
2.828
|
V. W Podprogramie 2018 realizowaliśmy działania towarzyszące mające na celu włączenie osób doświadczających deprywacji materialnej w funkcjonowanie społeczności lokalnej poprzez zajęcia aktywizujące. Ich realizacją przebiegała następująco:
Rodzaj działań
|
Liczba przeprowadzonych działań
|
Liczba osób objętych działaniem
|
Warsztaty ekonomiczne
|
2
|
51
|
Warsztaty dietetyczne
|
12
|
230
|
OGÓŁEM
|
14
|
281
|
Szczegółowe informacje na temat przeprowadzonych działań towarzyszących znajdują się w zakładce FEAD zadania towarzyszące 2018 – inf. o zadaniach towarzyszących. |