popz-logotypy_maksi

PODPROGRAM 2016

CZAS REALIZACJI: SIERPIEŃ 2016 R. – CZERWIEC 2017 R.

SPRAWOZDANIE Z DYSTRYBUCJI ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH

                                 PODPROGRAM 2016

I.Pomocą żywnościową objęliśmy 2.012 osoby, w tym:

      1. 1.011 kobiet
      2. 1.001 mężczyzn

II.Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  1. 10.080,00 kg makaronu jajecznego
  2.   8.400,00 kg cukru
  3.   6.600,00 kg fasoli białej
  4.   6.600,00 kg groszku z marchewką
  5.   8.812,80 kg gulaszu wieprzowego z warzywami
  6.   4.080,00 kg herbatników
  7.      499,20 kg pasztetu wieprzowego
  8.   2.560,00 kg koncentratu pomidorowego
  9.      518,40 kg szynki wieprzowej mielonej
  10. 18.000,00 litów mleka UHT
  11.   2.340,00 kg powideł śliwkowych
  12. 10.400,00 kg ryżu białego
  13.   5.000,00 kg sera podpuszczkowego dojrzewającego
  14.   5.184,00 kg szynki drobiowej
  15.   2.655,60 kg fileta z makreli w oleju
  16.   8.100,00 litrów oleju rzepakowego

Przekazaliśmy łączenie 8.879 paczek żywnościowych.

III.Wartość udzielonej pomocy wyniosła 453.211,38 zł.

IV.Dystrybucję w/w artykułów spożywczych prowadziły niżej wymienione zarządy terenowe PKPS:

  1. Zarząd Rejonowy PKPS Czarnków
  2. Zarząd Powiatowy PKPS Turek
  3. Zarząd Powiatowy PKPS Gostyń
  4. Zarząd Miejsko-Gminny PKPS Wronki
  5. Zarząd Miejsko-Gminny PKPS Kostrzyn
  6. Zarząd Miejsko-Gminny PKPS Swarzędz
  7. Zarząd Miejsko-Gminny PKPS Nowe Miasto nad Wartą
  8. Zarząd Miejsko-Gminny PKPS Sieraków
  9. Zarząd Miejsko-Gminny PKPS Grodzisk Wlkp.

W PODPROGRAMIE 2015 realizowaliśmy działania towarzyszące mające na celu włączenie osób doświadczających deprywacji materialnej w funkcjonowanie społeczności lokalnych poprzez zajęcia aktywizujące oraz wsparcie psychologiczno(pedagogiczno)terapeutyczne osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Ich realizacja przebiegała następująco:

Rodzaj zadania

Liczba zajęć

Liczba osób uczestniczących

Warsztaty ekonomiczne

3

76

Warsztaty dietetyczne

10

206

Warsztaty kulinarne

5

144

Zajęcia edukacyjne: profilaktyka schorzeń, zdrowe odżywianie

1

  28

Razem

19

454